Photography Workshops
Περιγραφή Σεμιναρίου
Ο Στόχος
Ο στόχος της νέας σειράς σεμιναρίων φωτογραφίας στο δρόμο είναι αμφίδρομος. Αποσκοπεί τόσο στην κατανόηση του μέσου, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις σε κάθε περίπτωση, όσο και στην καλλιέργεια της οπτικής αντίληψης μέσα από την πράξη! H εμβάθυνση σε τεχνικές που θα διευκολύνουν την κίνησή των συμμετοχόντων στο δρόμο θα επιφέρει την εμπισοσύνη που χρειάζεται ο φωτογράφος για να εκφραστεί δημιουργικά, διεισδύωντας οπτικά πίσω απο την κοινή θέα, γνωρίζοντας έτσι την πόλη του απο μια διαφορετική όψη. Το σεμινάριο πλαισιώνεται από την απαραίτητη εποικοδομητική ανασκόπιση του παραγόμενου φωτογραφικού υλικού σε προκαθορισμένες συναντήσεις διαδικτυακά με σκοπό την προσωπική εξέλιξη.
Διάρκεια & απαιτήσεις
Τα σεμινάρια φωτογραφίας λαμβάνουν μέρος από τον Οκτώβριο 2022 ως και τον Μάιο 2023 κάθε Παρασκευή, Σαββατο ή Κύριακη σε δύωρες εξορμήσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο, βάσει προγράμματος σε επιλεγμένες τοποθεσίες που παρουσιάζουν φωτογραφικό ενδιαφέρον. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους κατέχουν τις βασικές αρχές φωτογραφίας, ανεξαρτήτως εμπειρίας, και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εξελίξουν την ματιά τους εμβαθύνοντας στην Τέχνη της φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν δικό τους φωτογραφικό εξοπλισμό.
Η φιλοσοφία
Η φωτογραφία δρόμου είναι από τα πιο δύσκολα είδη φωτογραφίας, αν όχι το πιο δύσκολο. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί και δύσκολο να προσδιοριστεί, κάτι που μεγαλώνει την πρόκληση και την κάνει ανεξάντλητη. Λίγοι φωτογράφοι δρόμου στην Ελλάδα ξεχωρίζουν με επιτυχία στο είδος αυτό, κάτι που κάνει ακόμα πιο απαιτητική την επιλογή μαθημάτων φωτογραφίας στον συγκεκριμένο τομέα. Όταν στοιχεία όπως η ετοιμότητα κι ο καλός χειρισμός της μηχανής μας συναντούν την καλλιεργημένη οπτική αντίληψη και την ανανεωμένη προσωπική αισθητική, τότε σε συνδυασμό με το πάθος για δημιουργικότητα κάνουν την εφαρμογή της φωτογραφίας στο δρόμο πολύ ενδιαφέρουσα. Έχοντας αυτά υπόψιν, ο επαγγελματίας φωτογράφος και φωτογράφος δρόμου Ανδρέας Καμουτσής, ambassador της Fujifilm στην Ελλάδα, διοργανώνει μια σειρά φωτογραφικών σεμιναρίων – εξορμήσεων στην Αττική, απαλλαγμένα από τις ατελείωτες θεωρίες και την επανάληψη συνηθισμένων φωτογραφικών τακτικών, προσαρμοσμένα στην πλούσια προσωπική εμπειρία του. Περισσότερα για τον Ανδρέα, όπως προσωπικά project και σύντομo βιογραφικό, μπορείτε να δείτε ανατρέχοντας παραπάνω στο μενού της παρούσας σελίδας.
Η ομάδα
Η ομάδα Spontaneous Shooters αποτελειται απο μικρά, ολιγομελή τμήματα με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του ωφέλιμου χρόνου αλλα και την προσωπική επαφή με τον κάθε φωτογράφο ξεχωριστά. Οι συμμετέχοντες, μέσα απο το ομαδικό πνεύμα και μακριά από την όποια έννοια ανταγωνισμού, θα οικοδομήσουν την προσωπική τους ματιά, μοιράζοντας τις σκέψεις τους και εξασκώντας την δημιουργικότητά τους, όπως θα πρέπει να γίνεται σε κάθε φωτογραφική διαδικασία. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια ετήσια έκθεση φωτογραφίας της ομάδας βασιζόμενη στο παραγόμενο υλικό. Αντιπροσεπευτικό φωτογραφικό υλικό των συμμετεοχόντων μπορείτε να δείτε είτε στο slide show παραπάνω, είτε κανόντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, που οδηγεί στην σελίδα της ομάδας στο insrtagram:
Ψηφιακή Επεξεργασία
Παράλληλα απο τα μαθήματα φωτογραφίας στο δρόμο τρέχουν αυτοτελή σεμινάρια εκμάθησης Ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας.
Ψηφιακή Επεξεργασία ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία παρεμβαίνουμε μέσω εξειδικευμένου λογισμικού σε ένα ψηφιακό αρχείο (φωτογραφία) με σκοπό είτε την διόρθωση βασικών φωτογραφικών παραμέτρων (έκθεση, ισορροπία λευκού, χρωματικός κορεσμός κ.α.), όταν αυτό δεν επιτεύχθηκε με κατάλληλους χειρισμούς της κάμερας, είτε την μεταφορά σε αυτό, της ατμόσφαιρας και των αισθημάτων που βιώσαμε κατά την λήψη, παράμετροι που για πολλούς λόγους δεν μπορούν να αποδωθούν απευθείας από την φωτογραφική συσκευή.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη από τους συμμετέχοντες, ψηφιακών παρεμβάσεων που προάγουν την αφήγηση και όχι την «διακόσμηση» του εκάστοτε φωτογραφικού κάδρου. Για τον λόγο αυτό στις συναντήσεις ακολουθείται αυστηρά φωτογραφική και όχι γραφιστική προσέγγιση.
Σε έναν κύκλο τριών μηνών, αποτελούμενο από εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών, πέρα από την λεπτομερή παρουσίαση των απαιτούμενων ψηφιακών εργαλείων, αναπτύσσονται σε βάθος και το θεωρητικό υπόβαθρο που εξασφαλίζει την άρτια κατανόησής τους (θεωρία χρώματος, ζωνικό σύστημα κ.α.).
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδυκτιακά και βασίζονται στο σύγχρονο βιωματικό μοντέλο εκπαίδευσης «μαθαίνω υλοποιώντας» (project based learning). Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση επεξεργασίας.
Επικοινωνία:
Κλείσε τώρα την θέση σου και επωφελήσου 20% έκπτωση επι του ετήσιου budget.
Για περισσότερες πληροφορίες:
- +30 6982976550
- info@andreaskamoutsis.gr